תזונה לחולי סוכרת

 

 

דל בסוכר פשוט, דל שומן, דל חלבון, עשיר בפחמימות מורכבות וסיבים.

 

פחמימות מורכבות (80% - 75%):

דגנים מלאים – אורז מלא (פריכיות, אטריות, פסטה, פצפוצי אורז, פודינג), חיטה      מלאה (לחם, פתית, פסטה, קוסקוס, בורגול, סולת מלאה), קוואקר (דייסה, גרנולה, מרק), גריסים, כוסמת (פסטה), תירס (דייסה, לחם, פופקורן), שיפון (לחם, פסטה), דוחן (לבשל כוס עם 4 כוסות מים), קינואה (לבשל כמו אורז, פסטה).

תירס (דייסה, לחם, פופקורן) ותפוח אדמה – מעט – לא יותר מפעמיים בשבוע.

 

ירקות – עליים וירוקים (חסה, כרוב, עולש, סלרי עלים, ברוקולי, פטרוזיליה, כוסברה, גרגיר, רשד, נבטים), בצל ושום, נבטים, קישוא, לוביה.

 

ירקות כתומים (מעט לטעם המתוק) – גזר, בטאטה, דלעת, דלורית.

שורשיים – סלרי, קולרבי, צנון, לפת.

 

להוסיף  סיבים: סובין שיבולת שועל, קוואקר, דייסיבית, קרקר מועשר בסיבים, ברנפלקס, דגנים מלאים, קטניות, ירקות עליים ושורשיים, פירות, פשתן, פסיליום.

 

חלבונים (15% - 10%) – 70-100 גרם

חלבון סויה וטופו, מעט קטניות ולא כמרק (שעועית, אפונה יבשה, עדשים, חומוס גרגרים), יוגורט, מוצרי חלב דלי שומן, עוף רזה, הודו, דגי ים, ביצה (עד 3 בשבוע).

 

שומנים (5% - 10%) – כפית

שומן מהצומח – שמן זית, טחינה, שקדייה, אבוקדו (1 בשבוע), מעט שקדים וקשיו.

 

פירות

כמות של 2-3 ביום (לא כמיץ) – תפוח עץ, אגס, דובדבנים, משמש, אשכולית.

יחד עם אגוזים, יוגורט, קרקר.

 

לאיזון סוכר: כוסמת, יוגורט, אגס, קטניות, נבטי חילבה, גריסי פנינה (לבשל ולהעביר בבלנדר), צנון מגורד (בבוקר), שעועית ירוקה, שחורה וחומה, כרוב חמוץ, ירקות, דברי חלב רזים, שום, חלמון ביצה, סלרי מגורד + תפוח עץ מגורד, אצות ים, פרי הפטל.

 

תחליפי סוכר: טיפות סטיביה, בהגבלה ולגוון בסוגים – Nutra Sweet עד 2 ביום.

 

דגש: הרבה אוכל חי, ארוחות קטנות וצפופות, צמחונות.

 

להימנע: סוכרים, קפה, אלכוהול, קולה, עישון, קמח לבן, אורז לבן, שומן מהחי, מטוגן, בשר אדום, שוקולד, קטשופ, פלפל שחור, משקאות דיאט, חמוצים, פיצוחים, מיצי פירות ללא דגנים מעובדים, מינימום נתרן, ללא בשר מעושן וכבוש. ביצים – מעט מאוד.

 

מומלץ: אוכל פחות מבושל, הרבה שתיה.

יוסי שמיר רפואה אינטגרטיבית- הומאופטיה קלאסית ונטורופטיה