תזונה ללחץ דם גבוה

 

תזונה צמחית, ללא תוספת מלח, שילוב מזון מהחי לאחר איזון לחץ דם.

 

תזונה מבוססת על פחמימות מורכבות:

 

דגנים מלאים – אורז מלא (פריכיות, אטריות, פסטה, פצפוצי אורז, פודינג), חיטה      מלאה (לחם, פתית, פסטה, קוסקוס, בורגול, סולת מלאה), קוואקר (דייסה, גרנולה, מרק), גריסים, כוסמת (פסטה), תירס (דייסה, לחם, פופקורן), שיפון (לחם, פסטה), דוחן (לבשל כוס עם 4 כוסות מים), קינואה (לבשל כמו אורז, פסטה).

קטניות – שעועית, חומוס, אפונה, עדשים, סויה, טופו, פול.

ירקות – עליים וירוקים (חסה, כרוב, עולש, סלרי עלים, ברוקולי, פטרוזיליה, כוסברה, גרגיר, רשד, נבטים), בצל ושום.

פירות – כל המינים והצבעים.

 

מזון עשיר באשלגן – תרד, ברוקולי, אשכולית, תפוז, בננה, מולסה, מלון, משמש, פפאיה, פטריות, עגבניות, בטאטה, אבטיח, פירות יבשים, טחינה, אבוקדו, פיצוחים.

סלט אשלגן: חסה, עולש, מלפפון, סלק, קולרבי, צנון, שמן זית.

 

מזון עשיר בסידן – שקדים, טחינה, שומשום, ירקות ירוקים.

 

מזון עשיר במגנזיום – טופו, נבט חיטה, סובין, ברוקולי, תפוח אדמה, שעועית לבנה, תרד, קולרבי, לוביה, כוסמת, דוחן, חיטה מלאה, קוואקר, אגוזים, שקדים, קשיו.

 

דגש: לפת, סלרי, צנון, ירקות ירוקים, מרק שעועית, בצל, חיטה נבוטה, תפוח, נבטים.        

       מיצים: גזר + סלרי, פטרוזיליה, תרד, מלון.

 

מעט שומן צמחי כמו: 1 כף שמן זית או טחינה או 5-7 שקדים.

 

מעט חלבון מהחי: חלבון ביצה, מוצרי חלב רזים, דגי ים צפוני (סול, בקלה, טונה).

 

להימנע: מלח (גם מלח ירקות), קפה, אלכוהול, עישון, שומן רווי, כולסטרול, אוכל 

             מעובד ומטוגן, גבינות ישנות, שמנת, אבוקדו, בשר מעושן, כבד, חמוצים,   

             ממולחים.

             לבדוק רגישות לעגבניות, חציל, פלפל, תפוח אדמה.

 

תחליף: מלח אשלגני, מלח דל נתרן.

 

המלצה: 2-4 שבועות של דגנים וירקות בלבד ואחר כך הוספת קטניות ופירות.

               לאחר איזון לחץ הדם מומלץ להוסיף גם חלבון מהחי.

 

יוסי שמיר רפואה אינטגרטיבית- הומאופטיה קלאסית ונטורופטיה