מתכונים לבריאות והנאה

 

דייסת קוואקר

 

1 ספל קוואקר

2-3 ספלים מים

 

להביא את המים לרתיחה, להוסיף קוואקר ולבחוש. להנמיך את האש ולבשל 10-15 דקות עד לסמיכות הדייסה. ניתן להוסיף מלח, קינמון, פירות יבשים, גרנולה או אגוזים קצוצים.

 

אורז מלא

 

2 ספלים של אורז מלא

1 בצל גדול חתוך לפלחים

1 עגבנייה בינונית קצוצה

1 גמבה קצוצה

2 כפיות שמן זית

כפית מלח

4 ספלים של מים רתוחים

 

לקלות את הבצל בשמן, להוסיף את האורז, לאחר שהזהיב להוסיף את הירקות, המלח והמים הרתוחים. לבשל על אש קטנה 30-45 דקות. ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה.

 

נזיד דוחן וירקות

 

1 ספל דוחן

1/2 כוס גזר מגורד

1/2 ספל סלרי קצוץ

1 ספל פטריות

1/2 ספל בצל קצוץ

1/2 ספל פלפל ירוק קצוץ

1/2 ספל בצל ירוק קצוץ

2-3 שיני שום מעוכות

1/2 כוס עגבניות מרוסקות

1/2 כפית פלפל אדום

1 כף סויה

2 כוסות מים רתוחים

 

לקלות את הדוחן בסיר ללא שמן למספר דקות, להוסיף 2 ספלי מים רתוחים, לבשל על אש קטנה למשך 25 דקות עד שהנוזלים יספגו. לכבות את האש. לאחר 10 דקות לתבל במלח או רוטב סויה. בסיר נוסף קולים את הבצל ושאר הירקות לאחר מכן. לאדות 10 דקות, לערבב ולהוסיף לדוחן המבושל.

 

תבשיל כוסמת

 

2 ספלי כוסמת

1-2 בצלים

2 כפות שמן שומשום

2 כפות בצל ירוק קצוץ

1-2 כפיות מלח

4 ספלים של מים רתוחים

 

לקלות את הבצל היבש, להוסיף את הכוסמת ולהמשיך לקלות אותה למשך 5 דקות. להוסיף את המים הרתוחים ולבשל על אש קטנה כ-25 דקות. להשאיר עוד 10 דקות בסיר מכוסה. להוסיף את הבצל הירוק והמלח.

 

ממרחי טופו – פולי סויה

 

2/3 ספל טופו

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן

מלח / רוטב סויה

 

לערבב את כל החומרים בבלנדר עד שהתערובת חלקה. ניתן להוסיף שום ושמיר (שן שום וכפית שמיר קצוץ) / בצל קצוץ / אבוקדו / גזר מגורד / שומשום / אגוזים קצוצים / עשבי תבלין.

 

טופו ירקות סיני

 

3 ספלי גבעולי סלרי קצוץ

2 ספלים של בצל קצוץ

2 ספלי נבטים סיניים

1 ספל פטריות

1 ספל טופו חתוך לקוביות

1/4 ספל פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן

 

משרים את הטופו למספר שעות בתחמיץ של שמן זית, רוטב סויה, מיץ לימון ומעט שום כתוש. קולים את הבצל בשמן, מוסיפים פטריות, סלרי וממשיכים לבשל 15 דקות נוספות. מוסיפים את הנבטים והטופו, מאדים למשך 10 דקות נוספות. מתבלים במלח או ברוטב סויה ומוסיפים פטרוזיליה.

 

פשטידת אורז וירקות

 

2 ספלי אורז מלא מבושל

1/2 ספל גזר מגורד דק

1/4 ספל סלרי קצוץ

1 בצל קצוץ

1/4 ספל בצל ירוק

1 בצל קצוץ

1/4 ספל בצל ירוק

1 ספל פטרוזיליה

2 שיני שום

1/2 ספל פלפל אדום קצוץ

3 כפות קמח מלא

3 כפות פירורי לחם מלא או קוואקר טחון

2 כפות קורנית

1/2 כפית בזיליקום

5 כפות גרעיני חמנייה קלופים

1 כפית מלח

 

לערבב את כל החומרים, להוסיף מעט מים על פי הצורך. להדק את העיסה אל תוך תבנית עמוקה. לאפות בחום בינוני למשך שעה.

 

 

 

 

                                       בתיאבון.

 

יוסי שמיר רפואה אינטגרטיבית- הומאופטיה קלאסית ונטורופטיה